Locatie

Burgers’ Zoo heeft ook dit jaar weer ‘The Green Key’ ontvangen. ‘The Green Key’ (voorheen milieubarometer) staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. Het keurmerk heeft drie gradaties: brons, zilver en goud.
Elke gradatie eist van de organisatie om in ieder geval aan negentien verplichte normen te voldoen. Door middel van een puntensysteem kun je in een hogere gradatie komen.


Burgers’ Zoo heeft de gouden gradatie ontvangen, dit komt mede door het koude / warmte opslagsysteem. Dit systeem pompt op twee verschillende plaatsen op het park koud en warm grondwater op. Dit wordt gebruikt om verschillende gebouwen (o.a. het Safari Meeting Centre en Burgers’ Bush) te verwarmen. Dat zorgt ervoor dat bijna het hele gebouw (congresruimtes, de stallen van de gnoes en de zebra’s, maar ook het restaurant) ons bijna geen extra elektriciteitverbruik oplevert. Zo zijn hoogrendementsketels grotendeels overbodig en wordt er bespaard op de kosten van deze ketels. Naast deze milieuvriendelijke manier van koelen en verwarmen van het dierenpark wordt het regenwater opgevangen en hergebruikt voor andere de bassins voor de dieren.

Daarnaast Sponsort Burgers’ Zoo de ‘Future for Nature Foundation’. Dit is een internationale stichting die zich wereldwijd inzet voor het behoud van dier- en plantsoorten. Elk jaar wordt per persoon een prijs van €50.000 uitgekeerd aan totaal 3 personen. De winnaars worden beloond voor hun inzet voor het beschermen van dier- en plantsoorten. Daarnaast worden de winnaars zo gestimuleerd hun werk voort te zetten.

Ook steunt Burgers’ Zoo de doelstellingen van FSC om de bossen duurzaam te beheren en illegale houtkap te voorkomen. Met FSC is een overeenkomst gesloten dat minimaal 50% van al het hout dat nu voor de bouw van de nieuwste ontwikkelingen in Burgers’ Zoo wordt gebruikt, FSC-hout zal zijn. Voor de bouw van het Safari Meeting Centre is ook minimaal 50% FSC-hout gebruikt.

  • Locatie

    Burgers Zoo, Arnhem (Safari Meeting Centre)

  • Presentaties

    Vanaf 22 november zijn de presentaties voor de congresdeelnemers digitaal beschikbaar